fbpx

Liikkumattomuus?

JÄYKISTYN, miksikö mahdollisesti?

Monet meistä istuu nykyisin  paljon ja työn kuormittavuudet ovat yksipuolistuneet samoihin liikeisiin. Elämme monesti myös samalla rytmityksellä päivästä toiseen. Välillä pitäisi nostaa ”sykettä” ja hyvässä suhteessa myös muistaa levätä.
Selkä on muuten luotu taipumaan muuallekkin kuin vain eteenpäin . Nykyiset kengät alkaa olla niin tuetusti rakennettu, että jalan luonnollisten tukirakenteet ei enää pysty suorittamaan kunnolla omia toimiaan.
Elämme siis nykyään yhä enempi passivoituna mm. meille tehtyjen erilaisten elämää helpottavien mm ergonomisten  tukien varassa.  Näin nivelemme ei päivittäin saa tarpeeksi tarvitsemaansa monipuolista liikettä voidakseen hyvin.
Kudosten ja nivelten aineenvaihdunta alkaa pikkuhiljaa häiriintymää, josta alkaa syntyä monesti erilasia ongelmia kehossamme kuten jäykkyyttä.  Voisikin sanoa  kudokset jäykistää niveltä ja sitten nivel jäykistyessään jäykistää  vielä lisää kudoksia jolloin  jäykkyyden oravanpyörä onkin  valmis.

Tarpeeksi  kun nivelen ympärillä olevat tukikudokset jäykistää alkaa myös nivelen tarvitsema (ravinto) aineenvaihdunta heikentyä, joka nopeuttaa huomattavasti mm. nivelkulumienkin syntyä.

Paljon puhummekin  kipuilevista nivelrustojen kulumista.
Nivelrustoissa ei ole kipua aistivia hermopääteitä joten ne ei voi  särkeä, vaan nivelen ympärillä olevat tukikudokset antaa kipuilua nivelalueille. Kun verenkiertoa ja aineenvaihduntaa parannetaan näissä kohdissa saa kulunutkin nivelkin lisää liikelaajuutta ja  paremmin tarvitsemansa ravinnon perille. Tällöin nivelet pysyvät pitempään hyvinvoivina ja kivuttomina siis terveinä.
Nivelrikko onkin sitten toinen juttu, jossa se nivelkin alkaa särkeä joka monesti myös  syntyy pitkään jatkuneista nivelten toimintahäiriöistä mm niistä nivelkulumista tai jostain äkillisestä syntyneistä vaurioista.

Nivelten staattisoituminen (jäykistyminen) ja aineenvaihdunnan häiriintyminen nivelissä ja nivelten ympäristökudoksissa on usein  syynä tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin. Vain joka suuntaan vapaasti liikkuva nivel on kunnolla toimintakykyinen ja antaa mahdollisuuden myös lihastoimintaketjuille toimia ja aktivoitua oikealla tavalla liikkuessa.   

Vapaasti liikkuva keho onkin monesti kivuton!

Erilaisten nivelten toimintahäirijöiden poistajana  osteopatia on tehokas hoitomuoto !

haasta itseäsi ja pyri luomaan tavoitteita iästä viis!!

Minut löydät myös instagramista

https://www.instagram.com/marko_jokela/?hl=fi

×

 

Tervehdys!

paina  kuvaketta lähettääksesi viestiä

× Mitenkä voin auttaa?